De jonge uitlopers van de hopplant worden door fijnproevers enorm gewaardeerd. Het is een typisch Belgisch product.
Nergens ter wereld worden ze zo in de gastronomie gebruikt als in België.

De jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt, een tijdrovend en vermoeiend handwerk.

Maar het team van teler Paul Temmerman zorgt ervoor dat deze telkens dagvers en panklaar afgeleverd worden.

Tip: als echte klassieker worden hopscheuten geserveerd met een gepocheerd ei en een mousselinesaus.

 

Hopscheuten zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hoppeplant, dezelfde die de hop voortbrengt en gebruikt wordt bij de bierbereiding.

Deze jonge scheuten worden in het vroege voorjaar met de hand geplukt, een tijdrovend en vermoeiend handwerk. Dit verklaart ook de hoge prijs van hoppescheuten.

De scheutjes hoeven niet gepeld te worden en worden meestal geklookt in een blanc. Een portie bestaat uit ongeveer vijftig gram per persoon.

 

Foto ©Tony Le Duc