Ons consumptie- en eetgedrag is veranderd, zeker ook door corona. Met het oog op een duurzame toekomst kies je steeds vaker voor het (deels) schrappen van vlees uit het menu. We koken meer plantaardig, serveren kleinere porties en gaan voor lokaal. Sligro-ISPC geeft je richting in je zoektocht naar een toekomstbestendig, nieuw en duurzaam evenwicht in food. Futureproof food begint nu!

Als we duurzamer willen eten, dan moet de perceptie van luxe veranderen. Er is immers veel meer onder de zon dan kaviaar, eend en kreeft. Met tong- en oogstrelende gerechten boordevol kleur, structuur en smaak, mist absoluut niemand vlees of vis.

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Door minder vlees en vis te eten en dat kan op verschillende manieren. Vegetarisch of veganistisch, maar ook door vis en vlees slechts als smaakaccent te gebruiken. Tijd voor nieuwe richtlijnen.

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer, hét seizoen voor heerlijke, culinaire verfrissingen. Nog verfrissender wordt het als je een nieuwe, creatieve twist aan ijs geeft. Laat je inspireren door deze zes next level ijssoorten met uiteenlopende, verrassende smaken.

Hoe ver hebben bepaalde ingrediënten gereisd om in jouw keuken te komen? De afstand tussen waar iets vandaan komt tot waar het wordt gegeten, is wat wordt bedoeld met ‘food miles’. Hoe minder food miles, hoe duurzamer. Tijd om aan de slag te gaan met uitsluitend lokale ingrediënten.