Ons consumptie- en eetgedrag is veranderd, zeker ook door corona. Met het oog op een duurzame toekomst kies je steeds vaker voor het (deels) schrappen van vlees uit het menu. We koken meer plantaardig, serveren kleinere porties en gaan voor lokaal. Sligro-ISPC geeft je richting in je zoektocht naar een toekomstbestendig, nieuw en duurzaam evenwicht in food. Futureproof food begint nu!

 

 

Groen als nieuwe luxe

Als we duurzamer willen eten, dan moet de perceptie van luxe veranderen. Er is immers veel meer onder de zon dan kaviaar, eend en kreeft. Met tong- en oogstrelende gerechten boordevol kleur, structuur en smaak, mist absoluut niemand vlees of vis.

Lees het hier

Chef's menu van de toekomst

Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Door minder vlees en vis te eten en dat kan op verschillende manieren. Vegetarisch of veganistisch, maar ook door vis en vlees slechts als smaakaccent te gebruiken. Tijd voor nieuwe richtlijnen.

Lees het hier

Next level ice, ice ice

Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer, hét seizoen voor heerlijke, culinaire verfrissingen. Nog verfrissender wordt het als je een nieuwe, creatieve twist aan ijs geeft. Laat je inspireren door deze zes next level ijssoorten met uiteenlopende, verrassende smaken.

Lees het hier

Minder food miles

Hoe ver hebben bepaalde ingrediënten gereisd om in jouw keuken te komen? De afstand tussen waar iets vandaan komt tot waar het wordt gegeten, is wat wordt bedoeld met ‘food miles’. Hoe minder food miles, hoe duurzamer. Tijd om aan de slag te gaan met uitsluitend lokale ingrediënten.

Lees het hier

Recepten


Groentelinten met artisjokcrème en mieriksworteldressing
Bekijk recept

Jonge bietjes met aardbei, frisée en gepekelde citroen
Bekijk recept

Rauwe en gekonfijte asperges met vegan xo-saus
Bekijk recept

Groene gazpacho met erwten, bonen en croutons
Bekijk recept


Venkeldessert met grapefruit, granita en meringue
Bekijk recept

Risotto met tomatenbouillon, gefrituurde uien, truffel en notenolie
Bekijk recept

Ratatouille met peer, freekeh, ansjovisbeignets en tomaten chutney
Bekijk recept

Groentefritters, saffraanrijst, makreelfilet en masala-hangop
Bekijk recept


Bonen met chilibouillon
Bekijk recept

Tomatensalade met paprika en biefstuk
Bekijk recept

Paddenstoelenragout met spelt en gemarineerde feta
Bekijk recept

Courgette met rode pilav en pesto
Bekijk recept


Zomergroentesoep met pesto
Bekijk recept

Brandade de luxe
Bekijk recept

Lamsrack met fenegriekkaas en quinoa
Bekijk recept

zeewiersalade met mosselen
Bekijk recept


Reebok met appel, braam en hollandse aardappeltortilla
Bekijk recept

Hele vis en hele aardappels
Bekijk recept

Carpaccio’ van knollen met lamskaantjes
Bekijk recept

Drie verwerkingen van brood
Bekijk recept


Tarte tatin met left over cookies
Bekijk recept

Chips van groentenschillen met aioli
Bekijk recept

(bijna) Gratis amuses
Bekijk recept

Pistache-ijs met noripoeder
Bekijk recept


Zoeteaardappel-ijs met kletskoppen-crunch
Bekijk recept

Roomijs van laurierdrop, kardemom en rozemarijn
Bekijk recept

Vegan chocolade-ijs
Bekijk recept

Frozen pisco-sour
Bekijk recept


Granita van frambozen en gefermenteerde aardbei
Bekijk recept