Voeding, allergieën en diëten komen steeds vaker samen aan bod.
De menukaart houdt hier nog niet altijd rekening mee waardoor mensen met een aangepast voedingspatroon restaurantbezoeken zoveel mogelijk proberen te beperken.

Zonde!

Op dinsdag 8 oktober brengen we bij Sligro-ISPC Antwerpen graag de chef en diëtist bij elkaar. Want de smaakspecialist kan heel wat opsteken van de voedingsspecialist en vice versa! 
 

Sligro-ISPC, JAVA Foodservice en Nutrilink slaan samen met experten de handen in elkaar om deze dag mogelijk te maken.
 
In diverse workshops belichten we actuele onderwerpen als veggie vs. vegan, ondervoeding, slikproblematiek en glutenintolerantie of Coeliakie.

Diëtiste Mieke van Iseghem – Veggie vs. Vegan

Diëtiste Mieke van Iseghem zet haar kennis om in de praktijk en opende in centrum Gent haar vegan broodjeszaak Mie Vie.

Tijdens de workshop veggie vs. vegan, toont ze aan de hand van diverse recepten en hapjes dat je op een eenvoudige manier ook vegan gerechten op de kaart kan zetten. Je komt o.a. meer te weten over de nutritionele waarde van producten.

Diëtist Michaël Sels – Ondervoeding en Slikproblemen

Hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen Michaël Sels neemt het thema Ondervoeding en Slikproblemen onder de loep. Het is eerder een noodzaak om terug te vallen op zoete papjes en pudding waar je al snel de buik van vol hebt. In samenwerking met de huischefs van Sligro-ISPC en JAVA Foodservice laat hij proeven dat je ook lekkere hartige maaltijden kan aanbieden. Denk maar aan de klassieke vol-au-vent of een oesterbereiding.

Diëtiste Mieke Leurs - Coeliakie

Gespecialiseerd in allergieën, maakt diëtiste Mieke Leurs al meer dan 10 jaar deel uit van Allergiediëtisten. Een online platform waar patiënten begeleid worden op vlak van allergieën en intoleranties.

Tijdens de workshop coeliakie gaat Mieke in op het thema en wat de verschillen zijn tussen glutensensitiviteit, tarwe-allergie en het low-FODMAP dieet.  

Samen met chefs en diëtisten ga je op zoek naar antwoorden op vragen als: welke granen en zetmeel zijn toegelaten, hoe zit het met de ‘sporen van’ of ‘een beetje kan toch geen kwaad’, welk koekje kan je bij de koffie aanbieden, hoe bied je de juiste service?

 
duur
tijdstip
Sessie 1
Sessie 2
 
9.45u – 10.15u
Onthaal met ontbijt
Onthaal met ontbijt
1.15 u
10.30u – 11.45u
Workshop 1
* Veggie vs. Vegan met Mieke van Iseghem
Workshop 2
* Ondervoeding en slikproblemen met diëtist Michaël Sels 
30 min
11.45u – 12.15u
Rondleiding in de Sligro-ISPC vestiging
Nutrilink
* Kennismaking met het platform
30 min
12.15u – 12.45u
Nutrilink
* Kennismaking met het platform
Rondleiding in de Sligro-ISPC vestiging
 
12.45u – 13.55u
Lunch
Lunch
1.15 u
14.00u – 15.15u
Workshop 2
* Ondervoeding en slikproblemen met diëtist Michaël Sels 
Workshop 3
* Coeliakie met Mieke Leurs
1.15 u
15.30u – 16.45
Workshop 3
* Coeliakie met Mieke Leurs
Workshop 1
* Veggie vs. Vegan met Mieke van Iseghem
 
16.45u – 17.30u
Afsluiting met drankje
Afsluiting met drankje

Schrijf je hieronder in

De meeste sessies zijn volzet. Wil je toch nog checken of er in een bepaalde sessie nog plek is, stuur even een mailtje naar sanne.donckers@sligro-ispc.be.

Workshops
Kies de workshops die je graag wil volgen. Je hoeft niet noodzakelijk elke sessie bij te wonen. Afhankelijk van jouw interesse kan je per sessie inschrijven.

Bij klikken op “indienen”, verklaar je akkoord te zijn met onze privacy verklaring.