Is er een grotere trend in de foodwereld dan de moderne groente-movement? Van kookboeken tot groenteslagers tot pizzabodems gemaakt van groenten. We willen meer groenten! In deze editie van 100° maken we een reis langs de talloze mogelijkheden die groenten ons bieden.

 

 

1,2,3 zomergroenten

De klassieke indeling van vier seizoenen per jaar is eigenlijk best beknopt. Zeker als je het hebt over de zomer en zijn heerlijke groenten. We belichten dit seizoen in drie bedrijven: de vroege, mid- en nazomer.

Lees het hier

Snack attack!

Verleid je gast tot het eten van meer groenten door deze als wereldse snacks te verpakken. In een tempura of empanada, als kruidige groenteburger of lijkend op kipnuggets: je kunt met groenten naar hartenlust snacks maken.

Lees het hier

Roast the veggies

Barbecueën met vlees of vis? Kan natuurlijk. Maar wie echt trendy wil zijn, gaat voor het grillen van groenten. Niet alleen past het bij de opmars van de vegetarische keuken, het is ook buitengewoon smakelijk. En dat het allesbehalve saai is, bewijzen spannende groente-barbecuegerechten.

Lees het hier

Smaak op smaak

Groenten flauw? Welnee! Groenten kunnen juist echte smaakhelden zijn op het bord. Als je smaakfocus toepast door de hoofdsmaak van een groente te versterken, krijg je waanzinnige smaakexplosies. Laat bitter eens echt bitter zijn en zuur juist lekker zuur. Zo serveer je smaak op smaak.

Lees het hier

Recepten


Asperges met aardappelcrème en zuringbearnaise
Bekijk recept

Little gems en gesmolten provolone
Bekijk recept

In klei gebakken appel met calvados
Bekijk recept

Carpaccio van gepofte gele biet
Bekijk recept

Rauwkost op de barbecue met Antwerpse cocktailsaus
Bekijk recept

Geroosterde pompoen met paprikasaus en hangop
Bekijk recept

Gemarineerde aubergine en courgette met ricotta
Bekijk recept

Mosselen met zeekraal, wakame en selder
Bekijk recept

Gazpacho met pruimen en briochecroutons
Bekijk recept

Caponata met tonno di maiale
Bekijk recept

Bittere sla met grapefruit en espressokaas
Bekijk recept

Gnocchi van aardappel en porcini met gerookte eend en bottarga
Bekijk recept

Croque pissaladière
Bekijk recept

Geroosterde asperges met dragonmayonaise en frietjes
Bekijk recept

Met pijlstaartinktvis gevulde puntpaprika
Bekijk recept

Gepofte bieten met knoflook en gegrilde pruimen
Bekijk recept

Gyoza met erwten, sojabonen en oesters
Bekijk recept

Sweet pea lime pie
Bekijk recept

Artisjokken panna cotta
Bekijk recept

Ananasgranité met paprika en jalapeno
Bekijk recept

Knapperige bloemkool-kruiden snack
Bekijk recept

Moestuintartaar met verse makreel en gerookte olie
Bekijk recept

Bietensalade met croutons en noordzeegarnalen
Bekijk recept

Kort geroosterde groenten met verse geitenkaas
Bekijk recept

Piri piri aubergine met burrata
Bekijk recept