Zet de toon van je lentediner met een smaakvol voorgerecht. Of misschien zoek je wel een verrassend voorgerecht voor Pasen. Sligro-ISPC biedt alle inspiratie. Ga je voor een voorgerecht met vlees, vis of liever vega(n)? Of wat dacht je van een lekkere soep?
Voorgerechten met vlees
Bekijk hier het recept voor Italiaans butterboard
Voorgerechten met vis
Met vis stel je een heerlijk voorgerecht samen. Zeker in de lente een perfecte keuze! Laat je inspireren door de volgende voorgerechten met vis.
Vegetarische & vegan voorgerechten
Ook met groenten zet je de meest verbluffende voorgerechten op tafel. Vind hier bijzondere vegetarische en vegan voorgerechten.
Voorgerechten die beter voor je zijn
MEER ANTIOXIDANTEN
Goed vlees bevat minder vocht, waardoor een klein stuk al vol voedingsstoffen zit.Scharrelkipfilet bevat veel gezonde eiwitten, ijzer en vitamine D. Ook barst het van de omega 6-vetzuren. Dit helpt tegen een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol.
VEEL FOLIUMZUUR
Asperges zijn een van de gezondste groenten die er zijn. Asperges bevatten veel foliumzuur, wat goed is voor de aanmaak van rode bloedcellen, de zenuwen en de spijsvertering. Ook gaat asperge botontkalking tegen..
REINIGENDE WERKING
Makreel barst van het jodium, wat goed is voor de stofwisseling en ontwikkeling
van het zenuwstelsel. Verder doet deze vette vis goed voor de ogen, huid, slijmvliezen en het afweersysteem. Dit maakt dat er weinig vissen gezonder zijn dan de makreel.
Voorgerecht delen
Meer recepten
Geniet deze lente van voorgerechten vol voorjaar. Klik op de recepten hieronder voor meer manieren om meteen indruk te maken tijdens een uitgebreide lunch, brunch of diner.
Soepen voor de lente
Soepen hoeven niet duur te zijn: deze heerlijke crèmesoep van botersla is volledig budgetproof.
Meer koken in de lente
Voor de lekkerste inspiratie voor een drankje, hoofdgerecht of dessert ben je bij Sligro-ISPC aan het juiste adres. Zo maak je van de lente gegarandeerd een culinair succes.