Hoog tijd om de nieuwe generatie foodprofessionals een podium te geven! Millennials en Gen-Z willen zich ergens onderdeel van voelen, participeren en gezien worden. Ze snakken naar verbinding. Gezondheid is top of mind en ze maken bewuste keuzes. Het zijn dé game-changers! Open je ogen en leer van deze nieuwe aanstormende generatie!

 

 

Food swaps

Wie goed eet, voelt zich goed, en daarvan zijn we ons steeds meer bewust. Met enkele eenvoudige aanpassingen - denk aan het vervangen, weglaten of juist toevoegen van één ingrediënt - kan een gerecht een stuk gezonder of beter voor de planeet zijn.

Lees het hier

Haute friture

Anno 2022 is de ‘vette hap’ getransformeerd naar een duurzaam, ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Luxe ingrediënten, bij voorkeur van dichtbij en altijd verrassend gepresenteerd: met deze recepten tilt iedereen frituren naar een hoger niveau.

Lees het hier

New food cuisine

Na generatie X kwam generatie Y en nu is er sprake van generatie Z. Samen met de millennials maakt gen-Z in 2030 zo’n 75% van de beroepsbevolking uit. De impact die deze groep gaat maken is dus bijzonder groot, juist in de horeca. Tijd om zes populaire gen-Z foodtrends onder de loep te nemen.

Lees het hier

Insecten

Wereldwijd eten ruim twee miljard mensen insecten, zoals sprinkhanen en krekels. Ze zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Toch is het eten van insecten in ons land nog geen gemeengoed. Tijd om daar verandering in te brengen.

Lees het hier

Recepten


Summer breeze
Bekijk recept

Skinny palomatini
Bekijk recept

Easy rider
Bekijk recept

Portobello rossini
Bekijk recept


Vegetarische yakitori
Bekijk recept

50/50 gehaktballen
Bekijk recept

Coquelets au vin
Bekijk recept

Glutenvrije vegan toast
Bekijk recept


Sinaasappellolly's met chocolade, pinda en krekel
Bekijk recept

H'appetizer met avocado en kruiden
Bekijk recept

Loaded twisters met kreeft, asperges
en morilles

Bekijk recept

Kipschnitzel met truffelmayonaise en kruidensla
Bekijk recept


Wilde bitterballen met portmosterd
Bekijk recept

Noordzee-krabkroket met ravigote
Bekijk recept

Shoarmarol van lamsrump en verse harissa
Bekijk recept

Veggie nugget met sticky ketjap
Bekijk recept


Maïscrème-brûlée met popcorn
Bekijk recept

Vegan glutenvrije lasagne
Bekijk recept

Franse tapas
Bekijk recept

Chawanmushi met kokkels
Bekijk recept


Salade van eigen bodem
Bekijk recept

Soft taco dinner
Bekijk recept