Na een lange periode waarin we minder hebben kunnen reizen is het tijd voor een culinaire ontdekkingstocht. In deze editie van 100° halen we inspiratie uit authentieke keukens van over de hele wereld en geven we een eigentijds vertaalslag aan verschillende recepten. Van de up-and-coming Koreaanse keuken tot The big 5 uit Afrika; je leest erover in deze editie van 100°: Nieuwe Wereld!

 

 

Amazing Australia

Met een lange geschiedenis van immigranten uit alle windstreken is het best logisch dat Australië inmiddels ’s werelds beste fusion keuken heeft. Met de lichte, afwisselende fabulous cuisine serveer je altijd de zon op het bord.

Lees het hier

The big 5 uit Afrika

Heb je het over Afrika, dan heb je het al snel over the big five, de ‘belangrijkste’ dieren om te spotten tijdens een safari: buffel, neushoorn, olifant, leeuw en luipaard. Maar ook op culinair gebied spotten we momenteel een big five: de invloedrijkste keukens van dit moment. Ga mee naar Egypte, Ethiopië, Marokko, Mozambique en Zuid-Afrika.

Lees het hier

Go Mexico

Mexico is één van de keukens waar traditie en trends voortdurend hand in hand gaan. Maar waar staat de authentieke Mexicaanse keuken eigenlijk voor? En wat zijn juist de nieuwste ontwikkelingen? Check hier de bouwstenen van de Mexicaanse keuken.

Lees het hier

Korea, Korea

Van alle wereldse keukens is de Koreaanse op dit moment het meest in opkomst. Zelfs in Japan is deze bonte keuken ongekend populair. Van barbecuegerechten tot Chinese invloeden, de Korean kitchen is hot!

Lees het hier

Recepten


In zeewier gestoomde zeeduivel met ossenstaartvinaigrette
Bekijk recept

Langoustines met sinaasappelolie en tobiko
Bekijk recept

2x lam met zoete aardappel en groene asperges
Bekijk recept

BBQ beef met misoboter en vongole
Bekijk recept

Koude avocadocrème met brioche en king crab
Bekijk recept

Mozambikaanse coquelet piri piri
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse sosaties
Bekijk recept

Egyptische koshari
Bekijk recept

Ethiopische kifto
Bekijk recept

Marokkaanse bastilla
Bekijk recept

‘Escabeche’ van gefrituurde octopus
Bekijk recept

Zwezerik met ‘mole negro’
Bekijk recept

Coquilles met maïs
Bekijk recept

Gepofte bieten met avocado
Bekijk recept

Geroosterd buikspek met ananasmarinade
Bekijk recept

Bingsu met fruit
Bekijk recept

Korean BBQ
Bekijk recept

Osam bulgogi
Bekijk recept

Sundubu soep
Bekijk recept

Korean fried guineafowl
Bekijk recept

Kerala: Nadan lamb
Bekijk recept

Punjab: Aloo Tikki
Bekijk recept

Goa: Grilled fish and shrimp curry
Bekijk recept

Anglo-Indian: Butter chicken
Bekijk recept

Tamil Nadu: Paal payasam
Bekijk recept