• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Romanesco met duif

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Halveer de romanesco en blancheer 10 minuten in de bouillon. Laat goed uitlekken. Snijd de roosjes los en halveer grotere. Meng met de amandelolie, zout en peper. Rooster 10 minuten in een hete oven op 200°C. 
  2. Bestrooi de duiven met peper en zout en zet rondom aan in het ganzenvet. Leg op een bakplaat en gaar langzaam in de oven op 120°C tot het vlees à point is (circa 50 minuten). Snijd de delen los. Trancheer de filets. 3. Verwarm de puree, voeg de amandelen en waterkers toe en breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  3. Meng voor de kruidenolie de groene kruiden met de olie, edik, citroenrasp en het -sap in de keukenmachine en breng flink op smaak met peper en zout.
  4. Meng bloem, wat water en een snufje zout tot een tempurabeslag. Haal de salieblaad-jes erdoor en frituur kort in olie goudbruin. Laat uitlekken.
  5. Spuit de puree in een spiraal op het bord. Leg daar de duif en romanesco op. Garneer met de saliebeignets en amande-len. Druppel de kruidenolie rondom. Werk af met een takje bloeiende waterkers.

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • 3 l tuinkruidenbouillon
  • 6 el amandelolie
  • 2 duiven (ca. 400 gr), schoongemaakt
  • 3 el ganzenvet
  • 400 gr aardappelen, gekookt en gepureerd
  • 75 gr blanke amandelen, geroosterd en gehakt 100 gr waterkers (alleen de blaadjes, fijngehakt)
  • 200 gr diverse groene kruiden
  • 75 ml olijfolie
  • 3 el balsamico-appeledik
  • 1 citroen, rasp
  • 1/4 citroen, sap
  • 2 el bloem
  • paar takjes salie, alleen de blaadjes
  • olie om in te frituren
  • takje waterkers

Publicatie datum: 18 september 2023