• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Oestertempura

Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  2. Hak de chilipeper fijn en roer de helft ervan door de mayonaise. 
  3. Maak de oesters open en snijd ze los. 
  4. Maak het tempurabeslag aan met water. 
  5. Haal de oesters door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten knapperig. 
  6. Frituur ook kleine plukjes zeewier. Laat alles uitlekken op keukenpapier. 
  7. Was en droog de oester-schelpen. Serveer de oesters op een plukje zeewier met de mayonaise in de schelp. Garneer met de rest van de gehakte chili en de rucolacress.

Ingrediënten

  • 6 grote Zeeuwse Creuse  (nr. 1 of 2)
  • frituurolie
  • 1 rode chilipeper
  • 100 gr mayonnaise
  • 100 gr Japanse tempurabeslagmix
  • 10 gr groene draadwier (zeewier)
  • 1/2 bakje rucolacress, geknipt

Publicatie datum: 18 september 2023