• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gepekelde coquelet met Ajvar-chermoula

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Los het zout en de suiker in een ruime kom op in 2 liter water. Voeg de ras el hanout toe. Leg de coquelets in deze pekel en vul, indien nodig, aan met meer pekel (in dezelfde verhouding) tot de coquelets onderstaan. Zet 18 uur in de koeling. 
  2. Neem de coquelets uit de pekel en dep ze droog. Snijd 4 gepekelde citroenen doormidden en stop ze in de holte van de coquelets. Bestrooi aan binnen- en buitenkant met zout en peper. Doe in iedere coquelet een takje koriander. 
  3. Zet de coquelets in een ingevette braadslee. Bestrijk met de ghee en braad de coquelets in een voorverwarmde oven van 180°C in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Bedruip regelmatig met het braadvet. 
  4. Snijd intussen de gele schil van de overige citroen en snijd de schil ragfijn (het vruchtvlees wordt niet gebruikt). Hak de rest van de koriander grof en meng met de gepekelde citroenrasp, ajvar, korianderzaad en komijnzaad. Voeg de olijfolie en zout en peper naar smaak toe. 
  5. Serveer de coquelets met de ajvar-chermoula.
  6. Tip: Lekker met een eenvoudige couscoussalade met tomaat, komkommer, munt, koriander en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

  • 20 gr zout
  • 20 gr suiker
  • 1 el ras el hanout
  • 4 coquelets
  • 5 gepekelde citroenen 1 bosje koriander
  • 80 gesmolten ghee of geklaarde boter
  • 2 el ajvar (rode groentesaus  met onder meer paprika  
  • en aubergine)
  • 1 tl korianderzaad 
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 4 el olijfolie

Publicatie datum: 18 september 2023