• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Shortbread met gezouten karamel

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kneed op de werkbank met de handen zachtjes een deeg van de roomboter, de kristalsuiker, een mespuntje zout en de tarwebloem. Doordat dit deeg geen ei bevat, blijft het gemakkelijk korrelig en heeft het even de tijd nodig voordat de warmte van je handen ervoor zorgt dat het “pakt”.
  3. Rol met behulp van een rolstok uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 5 mm dik. Steek rondjes uit het deeg of snijd er rechthoekjes van.
  4. Prik deze in met een vork en leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar.
  6. Laat afkoelen en smeer dan met behulp van een kwast in met een lekkere laag Caramelz.
  7. Hak de pinda’s grof, strooi over de koekjes en leg er enkele chiliflakes op. Bestrooi tenslotte met enkele korrels fleur de sel.

Ingrediënten

  •  150 gram roomboter
  •  100 gram kristalsuiker
  •  250 gram tarwebloem
  •  mespuntje zout
  •  2 eetl. Caramelz zeezout
  •  1 eetl. geroosterde pinda’s
  •  chiliflakes
  •  fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023