• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Rabarberlikeur

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker in een fles en schenk de wodka erop. Snijd de rabarber in repen of stukjes en doe deze met de roze peperkorrels en de lavendel in de fles. Hoe meer rabarber, hoe beter de smaak zal zijn. Laat zo minstens een week staan en schud regelmatig. 

  1. Passeer de drank en doe deze over in een schone fles. De rabarber heeft zijn smaak en kleur afgegeven dus die kan weg.

Spelen met smaak

  1. Je kunt spelen met de smaakmakers. Sinaasappelschil combineert bijvoorbeeld ook heel goed met rabarber. Of specerijen zoals steranijs, kaneel en wat kruidnagel. Meer  of minder suiker kan natuurlijk ook. En lager in alcohol doe je eenvoudig door water toe te voegen, maar doe dat pas achteraf. Want voor het intrekken van de smaak en kleur is alcohol nodig.

Ingrediënten

  • 200 gr suiker
  • 600 ml goede wodka rabarber
  • 1 tl roze peper
  • 2 takjes verse lavendel

Publicatie datum: 18 september 2023