• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Filipijnse burrito met diamanthaas

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng het vlees met de ketjap, oestersaus, rode peper, komijn en koriander, uien en knoflook. Laat 1 uur afgedekt op het aanrecht staan. Schep af en toe om. 

  1. Kook of stoom de rijst gaar en meng de sojascheuten erdoor. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep droog. Verhit de olie op hoog vuur en bak hierin het vlees rondom gedurende enkele minuten. De buitenkant moet mooi donker zijn, van binnen mag het rauw blijven. Meng de marinade en ingrediënten er weer door en voeg de koriander toe. Laat het vlees even rusten en snijd in dikke repen.

  1. Verhit de tortillas kort en beleg met de sla, komkommer, tomaat, rijst en het vlees. Bedruppel met wat vleesvocht. Rol op en serveer direct. Geef de maïs erbij voor een knapperig accent.
  2.  

  1. Tip: Dit recept is ook goed te bereiden op een houtskoolvuur. Let er dan wel op dat het niet verbrandt in verband met de zoete ketjap en oestersaus.

Ingrediënten

  • 600 g diamanthaas, in de lengte gehalveerd
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml Chinese oestersaus
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 2 uien, in dunne halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 400 g rijst
  • handje sojascheuten, afgespoeld
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 4 grote tortillas
  • paar blaadjes Romeinse sla
  • ½ komkommer, in repen
  • 6 tomaten, in parten
  • handje geroosterde, gezouten maïs

Publicatie datum: 18 september 2023