• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vol-au-vent van konijn

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien, wortelen en selder in grove stukken. Pel en plet de look. Stoof alles in boter. Bind de tijm, laurier en peterselie samen en laat even meestoven. 

  1. Schik de stukken konijn op de groenten en overgiet met de wildfond en 1,5 l water. Dek af en laat 1 uur stoven. 

  1. Meng de eidooier en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.

  1. Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. 

  1. Kook de balletjes gaar in de bouillon van het konijn. Schep uit met een schuimspaan.
  2. Snij de champignons in kwartjes en bak ze in boter goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en bak even mee.

  1. Pluk het vlees van het konijn.

  1. Smelt 50 g boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat 2 minuten al roerend bakken. Giet er langzaam de room bij en vul aan met bouillon tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat, wat citroensap, peper en zout. Voeg de stukjes konijn, champignons, gehaktballetjes en erwtjes toe. Schep om en laat nog even doorwarmen.

  1. Schep de vol-au-vent op de borden en werk af met een plukje kervel.

  1. Lekker met puree.

Ingrediënten

  • 1 konijn, versneden
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 4 takjes tijm

  • 2 blaadjes laurier

  • enkele takjes krulpeterselie
  • 500 ml wildfond
  • 1,5 l water

  • 250 g champignons
  • 200 g erwtjes, diepvries

  • 400 g kalfsgehakt
  • 1 eidooier
  • 50 g paneermeel
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

  • 2 dl room
  • nootmuskaat
  • ½ citroen

  • bosje kervel
  • boter
  • peper en zout

Publicatie datum: 18 september 2023