• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gevulde hasselback potatoes met bacon

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze met een scherp mes aan de bovenkant tot bijna onderaan in, maar zorg er goed voor dat de plakjes aan de onderkant wel aan elkaar blijven zitten.
  3. Leg ze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen. 
  4. Kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 minuten garen, de plakjes zullen dan open gaan staan. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn.
  6. Snijd de cheddarkaas en streaky bacon in stukjes en vul hiermee de zoete aardappel.
  7. Snijd vervolgens de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verdeel de lente-ui en tomaat eveneens over de zoete aardappel.
  8. Bestrooi met de kruiden en plaats nog 10 minuten in de oven.
  9. Garneer de hasselback aardappels ten slotte met strepen barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (middelgroot)
  • Olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 2 el barbecuesaus

Publicatie datum: 18 september 2023