• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gevulde zoete aardappel met pulled kipsaté

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg 4 x 2 vellen aluminiumfolie naast elkaar op de werkbank, leg er de zoete aardappel op en prik deze op verschillende plekken in met een vork. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
  3. Pak helemaal in met de aluminiumfolie en leg op een rooster in de voorverwarmde oven. Pof de aardappels ongeveer een uur, ze moeten volledig gaar zijn. Controleer dit met een scherp mesje.
  4. Warm ondertussen de pulled kipsaté op in een steelpannetje.
  5. Haal de zoete aardappels uit de folie, snijd aan de bovenkant open en haal het kruim los, zodat er een opening ontstaat.
  6. Vul met de pulled kipsaté, verdeel er de taugé over en garneer met atjar en topjes koriander.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (middelgroot)
  • Olijfolie
  • 300 gram Meesterschap pulled kipsaté & bacon
  • 75 gram taugé
  • 100 gram atjar
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 takjes koriander
  • Versgemalen peper
  • Snufje zout

Publicatie datum: 18 september 2023