• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Surf & Turf van coquilles en coppa di Parma

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd er de onderkant af.
  2. Snijd de asperges in de lengte in dunne linten en leg strak tegen elkaar op een vel vershoudfolie.
  3. Maak met behulp van een uitsteekvorm ronde plakken. Snijd de parures zeer fijn en schep in een kom.
  4. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng met de olijfolie, fijngesneden peterselie, het citroensap en de zeste. Kruid met peper en zout.
  5. Lepel een beetje vanilledressing over de uitgestoken asperges en de parures van de asperges.
  6. Droog vier plakjes coppa di Parma door deze telkens 20 seconden in de magnetron te bakken tussen een velletje bakpapier. Na enkele keren zal een krokante chips ontstaan.
  7. Dresseer de fijngesneden asperges in het midden van het bord en leg er de uitgestoken asperges met behulp van de folie op.
  8. Kruid de coquilles met peper en zout. Rooster ze kort aan beide kanten in een anti-aanbakpan.
  9. Dresseer de coquilles met de chips van coppa di Parma en rolletjes coppa langs de asperges. 
  10. Werk het gerecht af met een beetje vanilledressing en de topjes kervel. 

Ingrediënten

  • 12 middelgrote of 6 grotere coquilles
  • 12 plakjes coppa di Parma
  • 8 witte asperges
  • merg van ¼ vanillestokje
  • 2 grote el goede olijfolie
  • sap en zeste van ¼ citroen
  • 2 takjes platte peterselie
  • 4 takjes verse kervel
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023