• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ansjovis met truffel

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Neem de ansjovisfilets voorzichtig uit de blikjes (bewaar de olie) en leg ze 15 minuten in de melk om wat zout te verliezen.
  2. Bestrijk het brood met wat ansjovisolie. Rooster het brood in circa 3 minuten goudbruin in een oven van 180ºC. Rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin, schud ze af en toe om.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur in 4 minuten beetgaar. Houd apart. Meng de truffelpuree met de Ligurische olijfolie en de notenazijn.
  4. Laat de ansjovisfilets uitlekken op keukenpapier. Breek het brood in kleine stukjes. Leg op ieder bord 3 ansjovisfilets. Verdeel de paddenstoelen erover, schep de truffelsaus erbij en garneer met stukjes brood en de kervel.

Ingrediënten

  • 12 ansjovisfilets

  • 100 ml volle melk

  • 1 plakje zuurdesembrood, dungesneden

  • 2 el pijnboompitten

  • 80 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd

  • 1 el olijfolie

  • 1 el truffelsaus

  • 2 el Ligurische olijfolie

  • 1 el notenazijn (Maille)

  • paar takjes kervel

Artikelinfo:

  • Ortiz ansjovisfilets in olijfolie (blik 450 gram, art.nr. 226606),

  • Olitalia olijfolie Ligure (flesje 50 cl, art.nr. 96430),

  • Maille walnotenazijn (flesje 50 cl, art.nr. 416905),

  • Cosy&Trendy loft bord, 12,5 cm (per stuk, art.nr. 74665)

Publicatie datum: 18 september 2023