• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Brandade van forel met amandel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Rooster het amandelschaafsel in een schaaltje in circa 5 minuten goudbruin in een oven van 180ºC, schud af en toe om.
  2. Snijd de aardappels in gelijke blokken en kook in 10-15 minuten gaar, maar nog wel stevig.
  3. Stoof de uien met de olijfolie en 2 takjes tijm in een pan met deksel ongeveer 15 minuten. Neem het deksel van de pan en laat iets indampen en bakken in de eigen ‘jus’.
  4. Prak intussen de aardappels en druk ze daarna door een fijne zeef. Meng met een pollepel met de forel zodat de forel in stukjes uiteenvalt. Breng de puree op smaak met peper en zout en maak smeuïger met wat amandelolie.
  5. Verdeel de gestoofde uien over 4 borden of kommen, schep er de puree op, strooi het amandelschaafsel erover met de overige tijm en besprenkel met nog wat amandelolie.

Ingrediënten

  • 300 g bloemige aardappel, geschild

  • 2 zoete uien, in halve ringen

  • 1 el olijfolie

  • 3 takjes tijm

  • 1 blikje gerookte forel, uitgelekt

  • 2 el amandelolie

  • 2 el amandelschaafsel

Artikelinfo:

  • Biologische kruimige aardappel (zak 2 kg, art.nr. 670805),

  • Grand Gérard forelfilet in olie (5 blikjes x 115 gram, art.nr. 697988),

  • Lapalisse amandelolie (flesje 25 cl, art.nr. 95533),

  • Cosy&Trendy urban diep bord, 22 cm (per stuk, art.nr. 74657).

Publicatie datum: 18 september 2023