• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Chocoladesorbet met zeewier

Bereidingswijze

  1. Doe de kombu in een steelpan en schenk er 750 ml koud water over. Laat even zacht worden en breng het dan op lage stand langzaam aan de kook. Zet het uit vlak voor het kookt en laat afkoelen tot keukentemperatuur.
  2. Gooi de kombu weg, maar bewaar het vocht en meng hier de suiker, glucosestroop, cacaopoeder en algenpoeder door. Verwarm en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de chocolade toe en zet de warmtebron uit. Roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is en laat afkoelen (als de temperatuur te laag wordt voor het smelten van de chocolade dan kun je het geheel opnieuw een beetje opwarmen). Laat afgedekt in de koeling 1 uur afkoelen. Draai van het afgekoelde mengsel een sorbet in een ijsmachine.
  3. Serveer in een hoorntje met gekaramelliseerde amandelen met zeesla erbij.
  4. Gekaramelliseerde amandelen met zeesla
  5. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en rooster hierin 100 gram amandelen in circa 3 minuten goudbruin onder voortdurend schudden. Voeg 2 eetlepels suiker toe en schud tot de suiker is gekaramelliseerd. Haal uit de pan en schud om met 10 gram fijngehakte zeesla.

Ingrediënten

  • 1 zakje kombu
  • 175 g suiker
  • 75 g glucosestroop
  • 100 g cacaopoeder
  • 25 g algenpoeder
  • 250 g pure chocolade
  • gekaramelliseerde amandelen, naar wens (zie extra recept)
  • Extra: ijsmachine
  • Artikelinfo:
  • Hiroken bladwier kombu (zakje 35 gram, art.nr. 28740),
  • Cacao Barry callets Tanzanie (zak 1 kg, art.nr. 151398)

Publicatie datum: 18 september 2023