• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Coquilles met zeebanaan

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de coquilles schoon: snijd alles rond het nootje weg vanaf de kant waar de schelp gescharnierd zat. Snijd het oranje ‘koraal’ eraf en bewaar. Snijd de coquille los van de schelp en spoel coquilles en koraal even af. Laat uitlekken op keukenpapier en op keukentemperatuur komen.
  2. Hak de gepekelde citroen heel fijn, meng met 1 eetlepel van het vocht van de gepekelde citroenen en de Ligurische olie. Zet apart.
  3. Vet een pan in met de milde olijfolie. Laat warm worden en gril de coquilles en het koraal circa 2 minuten. Keer halverwege. Zorg dat de coquilles warm zijn vanbinnen, maar niet te gaar. Gebruik een puntje van een mes of naaldje om de binnenkant te controleren.
  4. Leg 3 coquilles en koraal op een bordje of in een schoongeboende schelp. Schik de zeebanaan en zeevenkel eromheen en besprenkel met het citroen-oliemengsel.
  5.  

Ingrediënten

  • 12 coquilles, in de schelp
  • 1 partje van 1 gepekelde citroen, alleen de gele schil
  • 2 el Ligurische olijfolie
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 ‘trosjes’ zeebanaan
  • 4 zachte takjes zeevenkel
  • Artikelinfo:
  • Rabda gekonfijte citroen (pot 850 gram, art.nr. 201774),
  • Olitalia olijfolie Ligure (flesje 50 cl, art.nr. 96430),
  • Zeebanaan (bakje 75 gram, art.nr. 908716),
  • Cosy&Trendy loft bordje, 12,5 cm (per stuk, art.nr. 74665)

Publicatie datum: 18 september 2023