• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gevulde pompoen met spinazie, geitenkaas en cranberries

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200°C
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.
  3. Hol met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.
  4. Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met de currypoeder tot het zacht wordt en voeg er de pompoenpitten en de cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.
  5. Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Smoor in een hapjes de knoflook en de sjalot aan in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat zeer goed uitlekken.
  7. Leg 1 helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.
  8. Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.
  9. Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.
  10. Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.
  11. Leg de pompoen in een vuurvaste schaal, plaats in de barbecue en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Test met een mesje of deze goed gaar is.
  12. Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.

Ingrediënten

  • 1 butternut pompoen
  • 2 el. gedroogde cranberries
  • 2 el. pompoenpitten
  • 75 gram verse geitenkaas
  • mespuntje currypoeder
  • 300 gram gewassen spinazie
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 2 el. olijfolie

Publicatie datum: 18 september 2023