• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Terrine van octopus

Gang
Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de koppen van de octopus, haal ze leeg en verwijder de ‘snavel’ in het midden van de tentakels. Spoel alles schoon onder water. Laat kort uitlekken en schep met aanhangend vocht in een ruime pan. Zorg dat de octopus niet onder water staat, zodat hij stooft in plaats van kookt. Laat op lage stand met deksel op de pan 60-90 minuten tegen de kook aan stoven. Keer de octopus af en toe om. De octopus is gaar als een mes er makkelijk maar met een beetje weerstand ingaat.
  2. Neem de octopus uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de boven- en onderkant van een rechte frisdrankfles. Zet de fles in een hoge maatbeker. Snijd de tentakels van de inktvis los en de koppen in reepjes. Vul de fles tentakel voor tentakel en wissel af met reepjes van de kop. Duw af en toe aan en maak zo een gelijkmatige vulling. Laat onder druk (bijvoorbeeld met een wijnfles gevuld met water) in de koeling minimaal 2 uur, maar liever nog langer opstijven.
  3. Duw de ‘terrine’ voorzichtig met de wijnfles uit de vorm. Snijd er met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes van.
  4. Tip!
  5. Je kunt het serveren met een streepje goede olijfolie, wat (chili)peper, gebakken of gefrituurde aardappel en een partje citroen.

Ingrediënten

  • Octopus 3-4kg, diepvries (per kilo, art.nr. 97300),
  • Kraken black spiced rum (fles 70 cl, art.nr. 651495)

Publicatie datum: 18 september 2023