• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

ITALIAANSE MOSSELSOEP MET PESTOSAUS EN BASILICUM

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de bleekselder en snijd de selderij in dunne boogjes.
  3. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselder glazig (5 minuten)
  4. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
  5. Voeg er al roerende beetje bij beetje 8 dl water aan toe en breng de soep aan de kook.
  6. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost.
  7. Kook de soep 10 minuten op een matig vuur.
  8. Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pesto toe.
  9. Verdeel de rest van de slagroom over 4 soepkoppen, schep de soep erover en strooi de basilicum erover.

Ingrediënten

  • 200 g gekookte mosselen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselder
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 1/2 blokje visbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum

Publicatie datum: 18 september 2023