• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Caldo verde (met chorizo)

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels grof. Doe ze in een pan met de uien, prei, laurier en groene kool. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat op lage stand zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de aardappels op een gegeven moment uit elkaar vallen en de soep daardoor bindt.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin de chorizo op een niet te hoge stand in circa 8 minuten krokant. Neem uit de pan en bak het brood in het achterblijvende vet in 5 minuten krokant. Meng met de chorizo.
  3. Voeg de spitskool toe aan de soep en laat nog 5 minuten meekoken. Proef de soep en breng op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer met het chorizo-broodmengsel als knapperige topping.

Ingrediënten

  • 1 kg bloemige aardappels, geschild
  • 2 uien, in ringen
  • 1 prei, gesneden en goed gewassen
  • 1 laurierblad
  • 1/4 groene kool, in chiffonade
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 175 g chorizo, zonder vel, in plakjes
  • 2 sneden desembrood, in brunoise
  • 1/4spitskool, in chiffonade

Publicatie datum: 18 september 2023