• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Banana Snickers Skillet

Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen tot zo’n 225-250 ° C.

  1. Pel de bananen en snijd in plakjes.

  1. Sprenkel de rum over de bodem van een skillet of vuurvaste schaal en verdeel er de plakjes banaan over.

  1. Verdeel de mini-Snickers over de banaan.

  1. Verdeel er de marshmallows over, druppel er rijkelijk de Caramelz overheen en bestrooi met de gehakte pinda’s.

  1. Plaats de skillet op het rooster van de barbecue en laat in ongeveer 20 minuten mooi smelten en gratineren.

  1. Neem uit de barbecue en serveer met de koekjes om daarmee het gerecht op te ‘lepelen’.

Tips

  1. Is het nog niet mooi gegratineerd, brand het dan nog net een beetje af met een crèmebrûleebrandertje.
  2. In plaats van met Snickers kun je ook met andere repen variëren en vervang de banaan eens door ananas of mango. Vervang de Snickers door Rolo en serveer met een flinke bol roomijs.

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 2 zakjes mini-Snickers
  • 2 borrelglaasjes donkere rum
  • 2 handen marshmallows
  • 4 el Caramelz zeezout
  • 1 el gehakte pinda’s
  • 12-24 neutrale koekjes (bijv. digestive of mariakoekjes)

Publicatie datum: 18 september 2023