• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Swiss Roll

Romige rol van zacht fruit met een kern van frambozensorbet
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. 1. Leg 2 laagjes plasticfolie over elkaar en schep daar de frambozensorbet op.
  2.  2. Rol met behulp van de folie tot een strakke rol en plaats in de vriezer. 
  3. 3. Week de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren. Snijd de bramen doormidden.
  4.  4. Verwarm een scheutje aardbeiensiroop tot aan het kookpunt, neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen tot het begint te hangen. 
  5. 5. Meng er de crème fraîche en geklopte room met het zachte fruit doorheen. 
  6. 6. Leg de kapselplak op 3 lagen plasticfolie, besprenkel het kapsel met de aardbeiensiroop en smeer in met de massa. Bewaar de crème die over is om de rol mee te garneren. 
  7. 7. Haal de sorbet uit het plastic en leg in het midden. 
  8. 8. Rol het geheel met behulp van de folie strak op en plaats 2 uur in de vriezer. 
  9. 9. Neem uit de folie en plaats op een schaal. Garneer met dopjes van de crème, vers fruit, eetbare bloemetjes en bladgoud. 
  10. 10. Serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 1 rechthoekige kapselplak
  • 4 bollen frambozensorbet
  • 300 g gemengd zacht fruit (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)
  • Monin aardbeiensiroop
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g slagroom (opgeklopt)
  • 4 blaadjes gelatine
  • garnering: bladgoud, eetbare bloemetjes, aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen

Publicatie datum: 18 september 2023