• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Winterse panna cotta met cranberry’s

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water. Meng de room met de suiker, citroenrasp, vanillepasta en speculaaskruiden en breng rustig aan de kook.
  2.  Knijp de gelatine uit en meng door de hete, maar niet kokende room. Laat circa een half uur afkoelen tot het bijna gaat stollen.
  3. Roer dan nogmaals door en verdeel het mengsel over de met koud water afgespoelde puddingvormpjes. Verdeel de gedroogde cranberry’s over de panna cotta (het is niet erg als ze niet blijven drijven) en laat afgedekt 3 uur opstijven in de koeling. 
  4. Meng de cranberryjam met 3 eetlepels water en de verse cranberry’s en kook dit 10 minuten (voeg wat water toe als het mengsel te dik wordt). Laat afkoelen. 
  5. Stort de panna cotta op borden en schep de cranberrysaus erover. Bestuif met nog wat peculaaskruiden en serveer.
  6. Tip: Geen tijd om zelf de Panna Cotta te maken? Kies voor de dessertbasis Panna Cotta van Debic.

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 1 citroen, de schil geraspt
  • 1 tl vanillepasta
  • 1 tl speculaaskruiden + extra om te garneren
  • 2 el gedroogde cranberry’s
  • 4 el cranberryjam
  • 4 el verse cranberry’s (evt. diepvries)
  •  
  • Extra: puddingvormpjes

Publicatie datum: 18 september 2023