• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

clam chowder met venusschelpen, kokkels en peterselie

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Olie van peterselie:

  1. Doe de peterselie en druivenpit olie met het zout in een keukenmachine. 
  2. Mix op vol vermogen gedurende 8 minuten.
  3. Koel de pulp zo snel mogelijk af, bij voorkeur kloppend in een kom boven ijs.
  4. Als het koud is, passer dan in een zeef en bewaar het in een fles die klaar is voor gebruik.

Chowder:

  1. Voeg de juiste dosering water bij de vissoep (dit kan je terugvinden op de verpakking) en warm de soep op.
  2. Was de schelpjes zorgvuldig en laat even uitlekken.
  3. verwarm de olie in een pan, fruit de sjalot en look aan en voeg de schelpjes toe. Laat de schelpjes open komen en haal van het vuur.
  4. De schelpjes gebruiken we als garnituur in de soep.
  5. Werk af met de peterselie olie.

Ingrediënten

Olie van peterselie:

  • 100 gram peterselie
  • 100 gram druivenpit olie
  • 5 gram zout

Chowder:

  • Vissoep (Fijnko of Smit Vis)
  • 200 gram venusschelpen
  • 200 gram kokkeltjes
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje look (fijngesnipperd)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)

Publicatie datum: 18 september 2023