• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Mezze in a bowl

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Spoel de kikkererwten af en kook ze de laatste minuut mee. Giet af en laat uitlekken. Bereid de falafelmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de mini-pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  1. Meng 4 el olie met de ras el hanout en bestrijk de aubergines en halloumi ermee. Gril de aubergines in een grillpan ca 6 minuten. Keer halverwege. Gril de halloumi kort tot er een mooie grillstreep op komt.

  1. Kook de mini-worteltjes met het sinaasappelsap, wat zout en zoveel water dat alles net onder staat op hoge stand beetgaar (voeg indien nodig wat extra water toe). Zet apart. Meng intussen de tahini met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  1. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen. Hak de schil fijn en meng met de overige olijfolie en het citroensap. Meng deze dressing met de couscous en kikkererwten. Meng er de lente-ui, granaatappelpitjes en mesclun door. Breng op smaak met peper en zout.

  1. Vorm platte balletjes van de falafelmix en frituur ze in 5 minuten goudbruin op 170ºC. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de salade met de falafel, aubergines, halloumi, tahinidip en mini-pita’s en bestrooi met wat Vene Cress.

Tip

  1. Maak dit gerecht nog rijker door olijven, artisjokharten of andere groenten op olie of bijvoorbeeld dolma’s toe te voegen.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren parelcouscous
  • 200 g kikkererwten (diepvries of vers)
  • 1 doosje falafelmix (200 g)
  • 12 mini-pita’s (diepvries)
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 pakje halloumi, in plakken
  • 200 g mini-worteltjes, geschild
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 el tahini
  • 6 el Griekse yoghurt
  • ½ gekonfijte citroen
  •  1 citroen, geperst
  • 1 lente-ui
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 50 g mesclun sla
  • 1 liter zonnebloem- of arachideolie
  • paar plukjes Vene Cress

Publicatie datum: 18 september 2023