• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Garlic Chicken van de barbecue met roseval aardappel, venkel en citroen

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een hitteschild, zodat je indirect kunt garen en breng de temperatuur naar ongeveer 160-170 graden.
  2. Smeer de kip in met de garlic lover rub.
  3. Snijd de aardappelen doormidden of in vieren en snijd de venkels in grove stukken. Snijd de citroen in plakjes. Haal de knoflookteentjes los, maar pel ze niet.
  4. Doe de aardappelen met de venkel, de citroenplakjes, de knoflook en de tijm in een grote braadslede en kruid met zout, versgemalen peper en een scheut citroenolie.
  5. Plaats in de barbecue, sluit het deksel en laat ongeveer 15 minuten roosteren. Schep tussendoor een keer om.
  6. Leg de groenten iets meer aan de zijkant en plaats de gemarineerde kip in het midden van de braadslede.
  7. Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de bout, sluit het deksel  en laat garen tot een kerntemperatuur van 70˚C.
  8. Snijd de kip aan tafel  en serveer met de aardappelen en de venkel. 

Ingrediënten

  • 1 hele braadkip
  • Rub garlic lover (Sligro Spice Market)
  • 600 g roseval aardappels
  • 2 st. venkel
  • 1 citroen
  • 6 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • scheutje citroenolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023