• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Carpaccio van gepofte gele biet

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Bedek de bodem van een ovenschaal met grof zeezout. Leg er de bieten op en pof ze een uur in de oven
  3. Haal met een scherp mes de pel van de bieten. Laat ze afkoelen en snijd met een scherp mes of snijmachine in dunne plakken.
  4. Pof de kerstomaten met de bunsenbrander, onder een hete ovengrill of op de barbecue.
  5. Verdeel de bietencarpaccio over de borden. Besprenkel met knoflookolie en werk af met gepofte tomaatjes, citroenzeste, peper en fleur de sel.
  6.  
  7. TIP: Je kunt de bietjes ook op de barbecue klaarmaken. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze 45 minuten aan de zijkant van de barbecue in de kolen. Haal de aluminiumfolie weg en laat nog eens 15 minuten in de kolen liggen zodat ze een echte barbecuesmaak krijgen.

Ingrediënten

  • 500 g grof zeezout
  • 4 gele bieten
  • 250 g gele kerstomaten
  • 2 eetlepels knoflookolie
  • Zeste van 1 biocitroen
  • Peper
  • Fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023