• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gerookte bietjes carpaccio met Balsamico vinaigrette

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de rode en de gele bietjes afzonderlijk van elkaar in water met een snuifje zout.
  2. Maak de bietjes schoon en rook ze ongeveer 10 minuten in een rookoven.
  3. Snijd ze in dunne plakjes en leg ze op een plateau.
  4. Schenk de vinaigrette erover, dek af met plastic en trek het geheel vacuüm
  5. Schil de chioggia bieten en snijd ze vervolgens flinterdun met de mandoline.
  6. Bewaar de plakjes in ijswater.
  7. Maak het witlof en roodlof schoon.
  8. Maak het witlof en roodlof aan met wat vinaigrette van de bietjes en verdeel deze over de borden.
  9. Verdeel hierop de gerookte bietenplakjes en de knapperige chioggia plakjes.
  10. Maak de carpaccio af met de rest van de vinaigrette en wat zwarte peper.

Ingrediënten

  • 20 rode mini bietjes
  • 3 rode bieten
  • 3 gele bieten
  • 0,5 dl Hellmann's Balsamico vinaigrette
  • 3 chioggia biet
  • 2  stronken witlof
  • 2 stronken roodlof

Publicatie datum: 18 september 2023