• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vegan loaded fries

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in mooie frieten.
  2. Verwarm de friteuse op 150˚C en bak de frietjes van zoete aardappel gedurende 6 minuten voor. Wellicht kun je het beter in twee keer bakken, omdat er anders te veel friet ineens in de friteuse gaat, waardoor de temperatuur van de olie te veel zakt.
  3. Laat goed uitlekken op keukenpapier en verhoog nu de temperatuur van de friteuse naar 180°C. Bak de frieten (wederom in twee gedeeltes) gedurende enkele minuten tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met een snuifje zout en de Ras el Hanout.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 185˚C met de grillstand aan. Verdeel de frietjes over een mooie, vuurvaste schaal en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats in de oven en laat gratineren.
  6. Snijd terwijl de frietjes bakken, de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen en snijd de helft van de koriander fijn.
  7. Neem de gegratineerde friet uit de oven en bestrooi met de gesneden bosui, gesneden koriander, jalapeño peper, tomaat en rode ui.
  8. Druppel er de “yoghurt” over en spuit er naar smaak srirachasaus bij. Garneer met geplukte koriander.

Ingrediënten

  • 700 gram zoete aardappelen
  • 2 tl Ras el Hanout
  • 4 el Nature&Moi vegan pizza geraspt
  • 1/6 bosje verse koriander
  • 2 stengels bosui
  • 1 tomaat
  • 3 el. Alpro plantaardige variatie op yoghurt
  • ½ rode ui (gesnipperd)
  • ¼ jalapeño peper (zeer fijngesneden)
  • Srirachasaus

Publicatie datum: 18 september 2023