• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vegan stoverij

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de ajuinen. Verwarm de arachideolie in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
  2. Laat ondertussen de tempeh blokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in een scheutje arachideolie.
  3. Voeg de tempeh blokjes bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier, de groentebouillon, kruidnagel, kaneel en steranijs toe. Dek af en laat minimum 1 uur stoven op heel zacht vuur.
  4. Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en het met mosterd besmeerde zuurdesembrood. Meng en laat nog 30 minuten verder stoven (nog altijd met deksel).
  5. Breng op smaak met peper en zout .
  6. Serveer warm met frietjes, een slaatje en wat vegan mayonaise.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Tierenteyn mosterd
  • 3 sneden zuurdesembrood
  • 1 kg tempeh blokjes
  • 1 kruidentuiltje ( 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, 6 peterseliestengels)
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote ajuinen
  • 33 cl bruin bier
  • 50 ml arachideolie
  • 2 wortelen
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • ½  kaneelstok

Publicatie datum: 18 september 2023