• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Korean BBQ

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Halveer de rundertong diagonaal. Snijd het dikke deel van de tong horizontaal doormidden. We gebruiken alleen de bovenkant van het achterste deel: snijd het vel van dit stuk en verwijder de pezen en stukjes vet. Snijd het schone stuk in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk het vlees met de sesamolie en peper en zout naar smaak. Zet afgedekt in de koeling.
  2. Pureer de sojasaus met de gochujang, knoflook, gember, sjalot en rijstazijn tot een glad mengsel. Snijd de bavette in plakken van 1 centimeter en meng met dit mengsel. Zet afgedekt in de koeling.
  3. Meng de samjang met de zonnebloemolie. Snijd de flank steak schuin in dunne plakken. Meng met dit mengsel. Zet afgedekt in de koeling. Laat al het vlees gedurende 12 uur marineren.
  4. Laat het vlees een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Gril het vlees kort op een (tafel)barbecue. Serveer met de sla en de dips. De slablaadjes gebruik je om het gegrilde vlees in te wikkelen.
  5. Sojadip
  6. Meng 10 g sojasaus met 5 g rijstazijn, 3 g suiker, 5 g water, 1 klein sjalotje, in dunne ringetjes.
  7. Sesamdip
  8. Meng 20 g doenjang met 20 g gochujang, 10 g sesamolie, 5 g citroensap en 10 g sojasaus.
  9. Komkommerpickle
  10. Meng 8 snackkomkommers, in dunne plakjes met 3 el kimchisap (zelfgemaakt of gekocht).
  11. Soju-cocktail met meloen
  12. Pureer voor 4 personen 400 g in blokjes gesneden rijpe, zoete meloen in een blender. Voeg indien nodig wat crushed ice toe. Meng met 120 ml soju en vers limoensap naar smaak. Serveer met flink wat crushed ice zodat het echt lekker fris en niet te zwaar wordt.
  13.  

Ingrediënten

  • 1 rundertong (ca. 2 kg)
  • 15 g sesamolie
  • 50 g sojasaus
  • 10 g Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g verse gember
  • 1 sjalot, grof gesneden
  • 10 g rijstazijn
  • 1 stuk bavette (ca. 400 g)
  • 2 el Koreaanse sojabonenpasta (samjang)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 flank steak (ca. 400 g)
  • blaadjes sla en/of groene shiso
  • sesamdip (zie extra recept)
  • sojadip (zie extra recept)
  • komkommerpickle (zie extra recept)

Publicatie datum: 18 september 2023