• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Aubergine schnitzel

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

Aubergine schnitzel:

  1. Snijd de aubergines in gelijke plakken en bestrooi beide kanten met zout.
  2. Laat twintig minuten staan, zodat het vocht eruit kan lopen.
  3. Spoel de plakken goed af en droog ze op keukenpapier.
  4. Bestrijk beide kanten licht met de miso.
  5. Bestrooi de plakjes met de bloem, vervolgens met het eiwit en ten slotte met de panko.
  6. Verhit een voldoende hoeveelheid Debic Bakken & Braden en bak de schnitzels tot ze krokant zijn.
  7. Roomsaus met zongedroogde tomaten:
  8. Verwarm het water met de kombu gedurende een uur op 65°C.
  9. Verwijder daarna de kombu.
  10. Breng de dashi opnieuw aan de kook en voeg de Debic Culinaire Original toe.
  11. Laat tot de helft inkoken en voeg de zongedroogde tomaten toe.
  12. Hak fijn in de blender, passeer door een fijne zeef en breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
  13. Pangrattato:
  14. Verhit de Debic Bakken & Braden in een pan en voeg de panko toe.
  15. Bak de panko goudbruin en breng op smaak met zout.
  16. Laat uitlekken op keukenpapier.
  17. Opbouw:
  18. Kook de pasta al dente en serveer met de Debic Culinaire Original en een beetje van het kookvocht.
  19. Roer er met behulp van een pollepel en een tang die op het bord past een mooie swirl van en bestrooi met de pangrattato.
  20. Afwerking:
  21. Schik de aubergines ernaast en werk af met de saus, olie, basilicum en zongedroogde tomaten.

Ingrediënten

Aubergine schnitzel:

  • 3 aubergines
  • 100 g zout
  • 50 g miso
  • 300 ml Debic Bakken & Braden
  • 200 g bloem
  • 200 g eiwit, gepasteuriseerd
  • 300 g panko, Japans paneermeel

Roomsaus met zongedroogde tomaten:

  • 500 ml water
  • 30 g kombu
  • 200 ml Debic Culinaire Original
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 20 ml sojasaus
  • zout en peper

Pangrattato:

  • 100 g panko
  • 50 ml Debic bakken & braden

Garnituur:

  • 500 g capellini pasta
  • 50 ml Debic Culinaire Original
  • 10 takjes basilicum
  • 50 ml basilicumolie
  • 50 g zongedroogde tomaten

  •  

  •  

  •  

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023