• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Thais soepje met kip en garnaal

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Thais soepje:

  1. Laat de gevogeltefond op een laag vuur trekken met het citroengras, de limoenblaadjes en de schalen van de gamba’s. Voeg de rode currypasta toe naar wens.
  2. Flan van curry:
  3. Meng de Debic Culinaire Original met de kokosmelk, de madrascurry en de agar agar. Breng aan de kook en stort uit op een plaatje. Laat opstijven en steek hiervan kleine rondjes uit.
  4. Garnituur
  5. Snijd de kippenfilet in fijne blokjes. Bak de gamba’s en de kippenblokjes in de Debic Bakken & Braden.
  6. Opbouw:
  7. Schik de stukjes gebakken kip, de gebakken gambastaarten en de rondjes flan van curry in een diep bord. Giet er de Thaise soep rond.
  8. Afwerking:
  9. Werk af met de seizoensgroenten en –kruiden en de grijze garnalen.
  10.  

Ingrediënten

Soupe thaïe

  • 10 gambas
  • 50 g de citronnelle
  • 5 feuilles de citron
  • vert séchées
  • 5000 ml de bouillon de volaille
  • Pâte de curry rouge (selon
  • votre goût)

Flan au curry

  • 400 ml de Debic Culinaire Original
  • 100 ml de lait de coco
  • 20 g de curry Madras
  • 4 g d’agar-agar

Garniture

  • 200 g de filets de poulet
  • 50 ml de Debic Cuire & Rôtir
  • 100 g de crevettes grises
  • légumes et herbes de saison
  • (selon votre goût)

Publicatie datum: 18 september 2023