• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Fontein met warme karamel en chocolade-appels

Bereidingswijze

  1. Verwarm het appelsap in een steelpan en voeg er de vloeibare karamel aan toe. Blijf goed roeren tot de karamel volledig is opgelost en houd warm. 
  2. Smelt de melkchocolade au bain-marie en snijd de ongeschilde appels in de lengte in plakken van ongeveer 15 mm dik. Prik er lollystokjes in. 
  3. Haal de plakken appel door de gesmolten chocolade en laat er de overtollige chocolade vanaf lopen. Leg op een bakplaat. 
  4. Hak de hazelnoten fijn en bestrooi er de chocoladeappels mee. Plaats ongeveer 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade kan opstijven. 
  5. Zet de chocoladefontein op stand 1 en schenk beetje bij beetje de warme karamel op de onderste laag van het apparaat. 
  6. Serveer met de appellolly’s, vers fruit, geroosterde noten en koekjes naar keuze. Laat je gasten aan tafel zelf hun lolly’s, koekjes en fruit door de karamel halen.
  7. Tip:
  8. Je kunt de karamel extra spannend maken door er een beetje fleur de sel of specerijen naar keuze aan toe te voegen.

Ingrediënten

  • 800 g vloeibare karamel
  • 1 dl appelsap
  • 4 elstarappels
  • 200 g melkchocolade
  • 2 el geroosterde hazelnoten
  • koekjes, noten en vers fruit naar keuze
  •  

Publicatie datum: 18 september 2023