• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Homemade eclair met een vulling van groene thee

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  2. Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter tot het kookpunt en voeg er al roerende de tarwebloem aan toe. Blijf op een laag pitje roeren tot een deegbal is ontstaan en het begint te zweten. 
  3. Neem van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren doorheen. Zorg dat je snel blijft roeren, zodat de eieren niet gaan stollen. 
  4. Schep de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje. 
  5. Spuit mooie banen van ongeveer 12 centimeter van het beslag op een bakplaat met bakpapier of een bakmatje. 
  6. Bak de eclairs goudbruin en gaar in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Ze voelen heel licht aan als ze volledig gaar zijn. Neem uit de oven en laat rusten op een rooster. Open de oven niet tijdens het bakken, anders zakken de eclairs in. 
  7. Laat voor de vulling de thee gedurende 5 minuten trekken in het hete water, haal de zakjes eruit en koel het water volledig terug. 
  8. Klop het afgekoelde water met de geleroompoeder in de keukenmachine gedurende ongeveer 5 minuten. Er is dan een gladde, gebonden massa ontstaan. Schep in een spuitzak. 
  9. Prik een gat onder in de eclairs en vul ze met behulp van de spuitzak met de vulling. 
  10. Draai om en leg op een schaal. 
  11. Schil de clementines en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. 
  12. Smeer de eclairs aan de bovenkant in met de lemon curd en garneer met de partjes clementine en de bloemblaadjes. 
  13. Tip:
  14. Wil je eclairs die krokanter zijn? Vervang dan de melk door water.

Ingrediënten

  • 2 dl melk
  • 100 g roomboter
  • 100 g tarwebloem
  • 4 eieren

Voor de vulling:

  • 2,5 dl water
  • 2 zakjes groene thee citrus
  • 100 g geleroompoeder (171796 - 3550036)

Voor de garnering:

  • 4 el lemon curd
  • 2 clementines
  • bloemblaadjes van 1 anjer
  • bloemblaadjes van 4 gele viooltjes
  •  

Publicatie datum: 18 september 2023