• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Huisgemaakte hoisinsaus

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk voor de zwarte bonensaus water op de bonen tot alles ruim onder staat. Laat een uur staan, roer intussen een paar keer door en giet af.
  2.  
  3. Verhit de olie en bak hierin de gember en knoflook in 2 minuten lichtbruin. Voeg de lente-ui en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut. Voeg de zwarte bonen toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de Chinese rijstwijn en laat 5 minuten zacht koken. Voeg 40 ml sojasaus, de helft van de rijstazijn, 15 gram palmsuiker en 100 ml water toe. Laat 10 minuten zacht koken.
  4.  
  5. Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer door het mengsel. Laat nog even doorkoken. Proef en breng de zwartebonensaus op smaak met peper of chilivlokken. Pureer eventueel met een staafmixer voor een saus met een fijnere structuur.
  6.  
  7. Verhit de overige olie en fruit hierin het vijfkruidenpoeder 30 seconden. Voeg de overige suiker, pruimen, overige sojasaus, overige azijn en 100 ml water toe. Laat 15 minuten zacht stoven zodat de pruimen zacht worden. Voeg de zwartebonensaus toe en laat nog 15 minuten zacht stoven. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met extra sojasaus, suiker en/of azijn. Lekker bij kip, eend (flensjes pekingeend) en ander gevogelte, varkensvlees (bao) maar ook bij dumplings, schaal en schelpdieren en zelfs kaas(!).
  8.  

Ingrediënten

  • 60 g gefermenteerde sojabonen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 10 g fijngehakte verse gember
  • 20 g fijngehakte knoflook
  • 3 fijngehakte lente-uit-
  • snuifje chilivlokken
  • 60 ml Chinese rijstwijn
  • 65 ml sojasaus
  • 30 ml rijstazijn
  • 90 g palmsuiker
  • 1 tl maïzena
  • ½ tl vijfkruidenpoeder
  • 2 verse pruimen, ontpit
  • 4 gedroogde pruimen, ontpit

Publicatie datum: 18 september 2023