• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Franse tapas

Aantal Personen
1

Bereidingswijze

Gekonfijte kwartel: Bestrooi de kwartelboutjes met peper en zout. Verwarm het ganzenvet of de olie tot 90ºC. Voeg de tijm en knoflook toe en konfijt de boutjes circa 30 minuten. Controleer of ze gaar zijn en neem ze uit de pan. Verwijder de tijm en knoflook.

  1. Steppegras: Snijd de aardappel met een mandoline in dunne lucifers. Spoel af in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit het ganzenvet of de olie tot 160ºC en frituur hierin de aardappel in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken en bestrooi met zout en peterselie.
  2. Niçoise: Kook de babyvenkel en de boontjes in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken. Prak het ei en meng met de mosterd en de olijfolie. Verdeel de groenten over een kom of bord, schep het eimengsel erover en garneer met de ansjovis en olijven. Bestrooi met de bieslook.
  3. Oesters: Meng het limoensap met de rode ui en laat 15 minuten staan. Steek de oesters open, maak ze los en garneer met de rode ui, wat limoensap, een snuifje cayennepeper en de koriander. Serveer eventueel op grof zout.
  4. Gerookte eend: Meng de notenolie met de mosterd en meng met de sla. Serveer met de eend en een flinke snuif peper.
  5. Brioche met paté: Rooster de sneetjes brioche in een rooster of grillpan. Smeer er wat paté op en garneer met een halve augurk.

Ingrediënten

  • 500 ml ganzenvet of olijfolie

Gekonfijte kwartel:

  • 3 kwartelboutjes
  • 5 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook

Steppegras:

  • 1 grote (of 2 kleinere) vastkokende aardappel, geschild
  • 2 takjes peterselie, de blaadjes gehakt

Niçoise:

  • 1 babyvenkel, in de lengte in plakken
  • 50 g boontjes, schoongemaakt
  • 1 ei, hardgekookt
  • 1 tl grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 ansjovissen op olie
  • 1 el zwarte olijven zonder pit
  • 5 takjes bieslook, fijngesneden

Oesters:

  • 1 limoen, uitgeperst
  • ½ kleine rode ui, in flinterdunne plakjes
  • 2 oesters
  • snuifje cayennepeper
  • paar blaadjes koriander
  • eventueel grof zout om op te serveren

Gerookte eend:

  • 1 el notenolie
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 pluk gemengde sla met bloemetjes
  • 2 plakken gerookte eend

Brioche met paté:

  • 1 briochebolletje, in plakjes
  • 50 g (eendenlever)paté
  • 1 augurk, gehalveerd

Publicatie datum: 18 september 2023