• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kardemom-perzik panna cotta

Kardemom-perzik panna cotta / meringue van rode peper / Gekonfijte sinaasappel
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de kardemom-perzik panna cotta:

  1. Verhit de melk, room, vanille, kardemom en suiker in een pannetje  en laat even infuseren.
  2.  Los hier vervolgens de in koud water geweekte gelatine in op.
  3. Giet de massa vervolgens door een fijne zeef op een plaatje en vries aan.
  4. Verhit de perzikpuree met melk en suiker en los hier de in koud water geweekte gelatine in op.
  5. Laat afkoelen maar niet stollen.
  6. Stort de perzikmassa op de kardemommassa.
  7. Vries aan en steek vervolgens uit in gewenste vorm en formaat.

Voor de gekonfijte sinaasappel:

  1. Breng het water en de suiker samen aan de kook, zorg ervoor dat alle suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.
  2. Schil de sinaasappels met een dunschiller, let er op dat er geen wit van de sinaasappel meer aan de schil zit.
  3. Snijd van de schil een fijne julienne.
  4. Breng de sinaasappeljulienne vanuit koud water aan de kook en giet af. Herhaal dit proces driemaal. Hierdoor verliest de sinaasappelschil zijn bitterheid.
  5. Verwarm de driemaal gekookte sinaasappelschillen en de suikersiroop samen in een pan rustig tot deze net begint te koken. Verlaag de temperatuur en konfijt tot de schillen doorzichtig worden. Laat ze vervolgens afkoelen in de suikersiroop.

Voor de meringue van rode peper:

  1. Kook het water op met de rode pepers en Szechuan peper. Haal van het vuur en  laat vervolgens een nacht trekken.
  2. Zeef door en doe het vocht samen met de Ovablanca in de mengkom van een keukenmachine. Klop vervolgens luchtig op met een planeetmenger.
  3. Smeer uit over een silicone matje en plaats vervolgens in een droogoven op 60˚C. Na ongeveer 12 uur is de meringue mooi droog en hard.

Afwerking:

  1. Verbrokkel de meringue over de panna cotta en schik er enkele reepjes gekonfijte sinaasappelschil tussen. Werk af met Atsina cress.

Ingrediënten

Voor de kardemom-perzik panna cotta:

  • Kardemom panna cotta

<p class="rteindent1"> 200 ml. melk

  • 200 ml. room 40%
  • 2 kardemom peulen
  • 1/2 vanillepeul
  • 40 gram suiker
  • 12 gram gelatine

  • Perzik panna cotta

<p class="rteindent1"> 300 gram Witte perzik puree (160549 - 5350087)

  • 100 gram melk
  • 30 gram suiker
  • 12 gram gelatine

Voor de gekonfijte sinaasappel:

  • 125 ml. water
  • 125 gram suiker
  • 5 sinaasappels

Voor de meringue van rode peper:

  • 1 rode peper, in stukjes
  • ½ eetl. Szechuan Peper
  • 100 ml. water
  • 200 gram puratos Ovablanca (68140 - 3565077)

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023