• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Shoarmarol van lamsrump en verse harissa

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in reepjes. Meng met de shoarmakruiden, 2 el olijfolie, rode ui, de helft van de paprika en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Zet 1 uur afgedekt in de koeling. 
  2. Maak ondertussen de harissa door de rest van de olie te verwarmen en hierin de komijn, korianderzaad en anijszaad 1 minuut te fruiten. Voeg de rest van de paprika en knoflook, de rode pepers, de gekonfijte citroen en de tomatenpuree toe en bak alles rustig 5 minuten. Voeg de tomaat toe en laat afkoelen. Maal alles grof met de staafmixer en breng op smaak. 
  3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit een pan op hoge stand en bak hierin het vleesmengsel (eventueel in porties) zodat het vlees sappig vanbinnen blijft en de groenten beetgaar zijn. Schep in een kom.
  4. Leg een loempiavel met de punt naar beneden op een snijplank. Schep er een twaalfde deel van het mengsel op. Vouw de punt van onder naar boven, rol een slag op en vouw de punten van links en rechts naar binnen. Bestrijk de rest van het deeg met 1/3 van het ei en rol op. Leg een vel recht op de snijplank. Bestrijk helemaal met ei, leg de eerste rol erop en rol hem op, vouw de randen naar binnen en rol door tot je een dubbeldikke loempia hebt. Bestrijk met het overige ei en leg op bakpapier. Rol op deze manier 12 rollen.
  5. Frituur de rollen in 3 porties in circa 4 minuten goudbruin op 170ºC. Serveer met de verse harissa, yoghurt en pitabroodjes.
  6. Tip:
  7. Wil je het spannender, gebruik dan lamszwezerik. Kruid ze met de shoarmakruiden, peper en zout en rooster ze eerst apart in een snoeihete pan of grillpan. Meng er dan de ui, paprika en knoflook door en gaar nog even door. Volg verder het recept. Je hebt dan een wat mollige, minder ‘vlezige’ vulling.

Ingrediënten

  • 500 g lamsrump (diepvries)
  • 1 el shoarmakruiden
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika, in reepjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl anijszaad
  • 2 rode pepers, in stukjes
  • ½ gekonfijte citroen, alleen de schil, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 24 loempiavellen (diepvries), ontdooid
  • 3 losgeklopte eieren
  • 2 liter frituurolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 4 zuurdesem pitabroodjes (diepvries), afgebakken

Publicatie datum: 18 september 2023