• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Sinaasappellolly's met chocolade, pinda en krekel

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak de krekels gedurende 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de suiker met de glucosestroop, het citroensap en 100 ml water op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoger en verwarm alles tot 155ºC. Voeg het aroma en de kleurstof toe en laat iets afkoelen. Schep hoopjes van dit mengsel op een bakmatje en strooi er wat krekels over. Druk er een lollystokje of satéprikker in en laat een uur hard worden.
  3. Tips:
  4. Haal de lolly’s door gesmolten chocolade en bestrooi met ongezouten of gezouten pinda’s en krekels voor een supriselolly.
  5. Giet gesmolten chocolade in vormpjes, steek er een stokje in en bestrooi met pinda en krekels zodat je een pindakrekelrotsje op een stok krijgt.
  6. In plaats van krekels kun je ook sprinkhanen of wormen gebruiken.
  7. Kies ook eens voor een andere smaak dan sinaasappel.

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 10 g krekels
  • 450 g suiker
  • 180 g glucosestroop
  • 20 ml citroensap
  • 1 el sinaasappelaroma
  • 1 el oranje kleurstof

Publicatie datum: 18 september 2023