• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Pastilla met duif

Krokante pastilla met duif en doperwtjes
Gang
Lunchgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de boutjes, de vleugels en de filets van het karkas. Snijd de filets in reepjes.
  2. Snipper de zoete ui. Hak de tomaten in stukken.
  3. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit er de zoete ui in aan. Voeg de boutjes, de vleugels en de tomaat toe en bak enkele minuten stevig aan.
  4. Voeg er de saffraan, het komijnzaad en de fond aan toe en dek af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes stoven.
  5. Neem de boutjes en de vleugels uit de pan en pluk het vlees. Voeg het geplukte vlees en het vlees van de filets toe aan de pan, samen met de amandelen, de doperwten, de rozijnen en het oranjebloesemwater en laat het geheel nog 5 minuten stoven. Neem de pan van het vuur, roer er 2 eieren door tot dit lichtjes begint te stollen en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Klop het achtergehouden eitje los in een kom.
  7. Snijd de vellen filodeeg doormidden en smeer lichtjes in met het losgeklopte ei. Leg 2 ingesmeerde vellen op elkaar. Maak op deze manier 8 plakken.
  8. Verdeel de vulling over het midden van het deeg en rol strak op als een loempia, waarbij je het deeg telkens insmeert met losgeklopt ei, zodat het goed blijft plakken.
  9. Verwarm de friteuse voor op 165 °C. Bak de pastilla’s met maximaal 4 stuks tegelijk goudbruin in de friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
  10. Bestrooi net voor het serveren met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 2 anjouduiven
  • 1 zoete ui
  • 2 tomaten
  • 6 saffraandraadjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 dl gevogeltefond
  • 200 g doperwten (ontdooid)
  • 75 g amandelen
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 3 eieren
  • scheutje zonnebloemolie
  • 8 vellen filodeeg
  • versgemalen peper
  • zout
  • poedersuiker

Publicatie datum: 18 september 2023