• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Carpaccio’ van knollen met lamskaantjes

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de limoenshrub met de olie. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Maal de hangop met de komkommerschillen en de knoflook met een staafmixer helemaal glad. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  2. Doe de vleesafsnijdsels in een koekenpan en bak ze op lage stand uit. Voeg indien nodig wat olie toe. Bak alles rustig in 10-15 minuten tot knapperige kaantjes. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  3. Leg de radijzen met loof 15 minuten in water met ijs. Snijd het meiknolletje met de mandoline in flinterdunne plakjes. Snijd het loof van de radijzen en maak het aan met 1 theelepel van de limoenshrubdressing. Sprenkel ook wat dressing over 4 borden en verdeel er wat van het hangop-mengsel over. Snijd de radijzen ook in flinterdunne plakjes. Verdeel de radijs en meiknolplakjes over de borden. Garneer met het loof en de kaantjes. Bestrooi met wat groentepoeder.
  4. Limoenshrub:
  5. Schil een limoen en vermijd daarbij het witte deel van het vruchtvlees. Trek 1 deel schil met 1,5 deel witte kristalsuiker vacuüm en zet minimaal 24 uur weg. Masseer af en toe zodat de oliën vrij komen. Voeg 1,5 deel witte azijn toe en zet weer minimaal 24 uur weg. Schenk door een fijne zeef in een glazen fles en bewaar tot maximaal 6 maanden.
  6. Groentepoeder van wortel:
  7. Gebruik de schillen van wortels en droog deze in een voedseldroger. Maal de gedrogen wortel heel fijn en gebruik het als gekleurde garnering en voor extra smaak.

Ingrediënten

  • 2 el limoenshrub
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 ml hangop
  • schillen van 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g afsnijdsels van (lams)vlees
  • evt. 1 el zonnebloemolie
  • 1 klein bosje radijs, met loof
  • 1 meiknolletje (geel of groen), schoongeboend
  • 2 el groentepoeder van wortel, zie extra recept

Publicatie datum: 18 september 2023