• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt

Drie verwerkingen van brood

Aantal Personen
2

Bereidingswijze

Crackers:

 1. Snijd de korstjes van 6 sneetjes oud brood. Doe in een keukenmachine met een paar el water en maal het fijn. Voeg water toe tot het een soort pasta is geworden. Strijk deze pasta uit over een bakmatje tot een dunne, egale laag van een paar millimeter. Bestrooi naar keuze met granen of (sesam)zaad. Druk er met de achterkant van een mes lijnen in waarop je de crackers later kunt breken. Bak ze crackers in een oven van 160ºC in circa 25 minuten egaal goudbruin, droog en krokant. Laat afkoelen en breek in crackers. Lekker met bietenpuree en kort geschroeide plakjes coquille.
 2.  
 3. Tip :
 4. De korstjes van oud brood kun je in blokjes snijden bakken als croutons.
 5. Broodsalade:
 6. Bestrijk oud en taai geworden flat bread, tortilla’s, ciabatta of stokbrood met olijfolie en za’atar naar smaak. Snijd of scheur het in stukken. Bak het in een oven van 180ºC in 5 minuten knapperig en goudbruin. Maak voor een soort fattoush een salade van gegrilde paprika, (bos)ui en tomaat en voeg kruiden als munt, koriander en basilicum toe. Schud alles door elkaar met het brood, besprenkel met nog wat olie en serveer.
 7.  
 8. Tip:
 9. Breid de salade uit met feta, basilicum, olijven, kappertjes, ansjovis, gegrilde groenten, pesto, tapenade, jonge bladsla, artisjokken of paprika.
 10. Broodcrumble:
 11. Bak stukjes zoet brood als krentenbrood, brioche, suikerbrood, notenbrood, duivenkater of (chocoladecroissants) enkele minuten in een oven van 150ºC. Neem uit de oven en hak fijn. Meng naar eigen inzicht met wat boter of (gehakte) nootjes en bak het mengsel nog 5-10 min in de oven tot het goudbruin en knapperig is. Laat afkoelen. Serveer als crumble op ijs, pudding of fruit uit de oven.

Ingrediënten

Publicatie datum: 18 september 2023