• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Groene gazpacho met erwten, bonen en croutons

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Blancheer de venkel, selder en knoflook 3 minuten in water met een snuifje zout. Giet af en koel af in ijswater. Laat uitlekken. Draai er met de overige groenten in een blender een dikke soep van (voeg eventueel wat water toe als het te dik is). Breng op smaak met zout en de appelazijn en maak het wat ‘romiger’ door ongeveer 40 ml olijfolie toe te voegen. Zet afgedekt in de koeling om door en door koud te worden.
  2. Besprenkel de plakjes brood met de overige olijfolie en bak in maximaal 5 minuten goudbruin in een oven van 180ºC. Laat afkoelen.
  3. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met extra zout en appelazijn en voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Verdeel het over bordjes of kommetjes en garneer met de erwten, bonen, peultjes, uienkonfijt en komkommer. Besprenkel naar smaak met wat olijfolie en werk af met een takje kervel. Serveer met de croutons.

Ingrediënten

Gazpacho:

  • 1 kleine venkel, in plakken
  • 1 stengel bleekselder, in stukjes
  • 1 teentje verse knoflook
  • 4 takjes dragon
  • 2 groene tomaten, in stukken
  • 1 kleine groene paprika, zonder zaadjes, in stukken
  • 1 komkommer, geschild en zonder zaadlijst, in stukken
  • 2 el appelazijn
  • 50 ml zachte olijfolie
  • 1 klein afbakbroodje, in dunne plakjes

Garnering:

  • 150 g doperwten, kort geblancheerd
  • 150 g tuinbonen, rauw, dubbel gedopt
  • 150 g peultjes, rauw in dunne plakjes
  • ca. 60 g uienkonfijt met rozijnen
  • 1 snackkomkommer, in dunne plakjes
  • pittige olijfolie, naar smaak
  • takjes kervel

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023