• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Jonge bietjes met aardbei, frisée en gepekelde citroen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de rode en gele bieten schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en pof ze ongeveer 45 minuten in een oven van 180ºC. Check of ze gaar zijn door er met een mespunt in te prikken. Pel de bieten. Snijd de rode bieten in partjes en zet apart. Snijd van de gele bieten de onder- en bovenkant af en snijd ze horizontaal doormidden. Steek er met een ronde vorm cilindertjes uit.
  2. Schil de gekonfijte citroen en pureer de schil in een maatbeker glad met de tahini en enkele eetlepels water. Voeg eventueel wat extra water of citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de chioggiabiet met de mandoline in dunne plakken en steek er gelijke rondjes uit. Meng 2 eetlepels van het citroenvocht van de gekonfijte citroen met de dragonazijn en een snuifje zout. Marineer hierin de rauwe chioggiabiet gedurende 1 uur.
  3. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de stukjes gele biet rondom goudbruin. Verwarm de partjes rode biet in de oven op een lage stand. Breng de bietjes op smaak met peper en zout. 4. Meng de frisée met de olijfolie en verdeel over 4 borden. Leg de bietjes erbij. Verdeel de aardbei, amandelen, bloedzuring en munt erover en bestrooi met de roze peper. Besprenkel met de tahini saus en geeft de rest van de saus erbij.

Ingrediënten

  • 3 rode bieten
  • 3 gele bieten
  • ¼ gekonfijte citroen
  • 2 el tahini
  • evt. citroensap
  • 1 chioggiabiet
  • 2 el dragonazijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 kleine plukjes frisée-sla
  • 1 el pittige olijfolie
  • 16 aardbeien, in stukken
  • 2 el gebakken amandelen, grof gehakt
  • enkele blaadjes bloedzuring
  • enkele blaadjes munt
  • 1 tl geroosterde en grof gehakte roze peperkorrels

Publicatie datum: 18 september 2023